in 2 BBQ

Tips voor het gebruik van uw barbecue!

Kies een goede plek.

Bos, heide en duin zijn vooral tijdens de droge zomermaanden uiterst brandbaar.

Zet op de camping de barbecue ver genoeg van de tent af. Let op fladderende gordijnen/flappen van de caravan of tent.

Zet de bbq ook niet naast houten hekjes, overhangende bomen en klimplanten.

Barbecue niet binnen, ook niet in de openhaard (CO-vergiftiging, schoorsteenbrand), ook niet met een elektrische barbeque.

Barbecue niet onder een afdak.

Plaats de bbq op een goede, stevige, vlakke ondergrond.

Plaats de barbeque op sta- of tafelhoogte en niet op de grond.

Houd rekening met de windrichting (overwaaien van vonken). Zet de bbq op een windvrije plaats.

 

Barbecue aanmaaktips:

Lees de gebruiksaanwijzing.

Begin met een schone barbecue.

Aanmaaktips vari๋ren voor de verschillende types.

 

Houtskool of briketten

Gebruik nooit spiritus, benzine of petroleum als aanmaakmiddel, maar aanmaakblokjes of aanmaakvloeistof.

Houtskool en briketten zijn moeilijk aan te steken, gebruik aanmaakblokjes en neem de tijd, reken op minstens een half uur (laag houtskool of -briketten, daarop ้้n of meerdere aanmaakblokjes, bedek de aanmaakblokjes met wat houtskool of -briketten.). Briketten (geperst houtskool) branden langer en gelijkmatiger dan gewoon houtskool.

Steek aan met een lange lucifer. Zodra het houtskool gloeit, dus niet meer vlamt, kan het feest beginnen. Blaas niet in het vuur, gebruik een blaasbalg of waaier.

Gas

Controleer de datum op de gasfles.

Controleer de gasslang regelmatig op gaatjes (eventueel met een beetje zeepsop).

Zet de gasfles rechtop naast de gasbarbecue.

Haal het deksel eraf, voordat je de hem aansteekt.

Steek de bbq aan op het moment dat het gas wordt opengedraaid.