in 2 BBQ

Spareribs

Duivelse ribs

 

Ingrediënten

1 liter water

1 dl azijn

100 gram bruine suiker

6 eetlepels Texmex/cajun kruiden

1200 gr losgesneden krabbetjes

1 eetlepel mosterd

2 dl barbecuesaus

2 el abrikozen jam

1 theelepel worcestersaus

½ eetlepel ketjap

 

Voorbereiding – Bij voorkeur de avond voor de bbq.

Breng het water met de azijn, bruine suiker, 3 eetlepels Texmex/cajun

kruiden en de krabbetjes aan de kook. Laat daarna de krabbetjes in

25 minuten zachtjes gaarkoken. Schep de krabbetjes af en toe om.

Laat daarna alles afkoelen en zet het dan afgedekt in de koelkast.

 

Meng de mosterd met 2 eetlepels Texmex/cajun kruiden, 2 eetlepels

barbecuesaus, de abrikozenjam, de worcestersaus en de ketjap.

Meng de rest van de barbecuesaus met de laatste Texmex kruiden

in een appart schaaltje.

 

De BBQ

Steek de barbecue of grill aan. Dep de krabbetjes droog en bestrijk

ze met een kwastje met het  mosterdsausje zodat ze er helemaal mee

bedekt zijn. Leg de krabbetjes op een grillrek en rooster ze op de

barbecue of op de grill rondom bruin. Onder regelmatig keren zijn

ze na 10 minuten gaar.

 

De saus kan er bij geserveerd worden.